pátek 29. srpna 2014

Jablonec plný uměleckých zážitků

Kdo umí, ten prostě umí, a mám teď na mysli hned několik takových umělců. A ještě mě při tom hřeje na srdci, že jsou to umělci jablonečtí.

Tak za prvé zde uvedu Zbyňka Cincibuse, mimochodem také prezidenta úspěšného jabloneckého fotoklubu Balvan, který vytváří moc pěkné obrázky, ale nejen takové ty umělecké, ale rovněž aktuální, z dění okolo nás. Však ho také hojně využívají (nechci psát zneužívají) nejen v místním tisku, ale i v jiných organizacích. Proč by se oni sami namáhali, když to "Zbyňďa" vyfotí. Beztak tito všichni "chytráci" moc dobře vědí, že oni by to stejně lépe nenafotili a ještě by tam museli chodit, a třeba večer, nebo o víkendu, a komu se chce, že, pořád chodit něco fotit. To leda jen tomu, kdo má zájem, zápal, chuť čili kdo je ve věci nějak zainteresovaný.

Dále mám na mysli všechny, kteří mají co do činění s Jabloneckým komorním orchestrem. Za všechny uvedu alespoň jedno jméno - Luboš Lachman. To je ten, který toto těleso při Základní umělecké škole v Jablonci nad Nisou řídí a díky němuž vznikají krásné koncerty, kde vystupují děti a předvádějí svůj působivý um.

No a teď si představte, když se na jednom místě snoubí několik druhů umění, jako se tomu stalo například včera večer na jablonecké přehradě. K umu člověka se přidala ještě umná příroda a vznikla prostě pohádka.

Na vodě na molu zazněly v podání těch nejmladších skladby velkých hudebních mistrů či melodie ze známých filmů. Díky Zbyňkovi Cincibusovi alias Marcuscovi se na to můžete všichni alespoň trochu podívat.

(jo)    
Jablonecký komorní orchestr na jablonecké přehradě. Více foto zde

P.S. A všechno nejlepší k narozeninám, milý Jablonecký komorní orchestře!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Místo pro Váš názor