sobota 26. března 2016

Zase o kousek blíž Evropě

...aneb co s námi ty korelace udělaj!

Tak, už jsme zase o kousek víc v Evropě. To to trvalo, ale Pán Bůh zaplať. To tedy doslova … vždyť se jedná o Velký Pátek... nebo Smutný... říkaj tomu jak kde, ale pro Křesťany to je ta nejhorší událost z celého ročního kalendáře, ano ano, je to ten den ukřižování Krista.

Ptáte se asi … Co to má společné s Evropou? ...inu... Hodně! Konečně jsme se zařadili mezi vetšinu evropských států, kteří, dík naší křesťanské tradici, ctí tento den jako den Sváteční, a to i navzdory různým „inověrcům“ či „bezvěrcům“ … ale kteří to nakonec, vpravdě, … ne tedy v té Boží, ale v té naší lidské pozemské, vítají také. Den volna navíc je den volna, je dobrej i pro ně, ne!!!

Je...samozřejmě, ale... není to tak jednoznačné, jak pro koho? Nedaje jim to spát, ti pilní rdaktůrci z našich masových medií, ta veřejnoprávní nevyjímaje, okamžitě slídí po „makroekonomech“ a dotírají otázkou: „A co na to naše Národní Hospodářství?“
Vidíte … a tu to máme. Naše Národní Hospopdářství … mimochodem, nepřipomíná vám to doby již minulé?!... respektive jeho Hrubý Národní Důchod … tak tedy, naše NH schudne o cca 0,26  procentního bodu HND!!!  Ale … máme kliku, že je letos přestupný rok, takže se to zase nějak vyrovná. „A co v příštích letech?“ - nás okamžite napadá. No … to záleží na tom, jak zrovna ty svátky vyjdou, jestli na So nebo Ne, jestli na Út nebo Pá … Út je totiž nejproduktivnějším dnem v týdnu, Pá je na tom, spolu s Po, právě opačně.

A tak bych Vás teď chtěl poprosit, i když nevím, zda vývojové tendence čínského hospodářství v příštích několika dnech budou plus 0,019, nebo dokonce plus 0,021 procentního bodu, či zda relevantnost hodnoty EURA k DOLARu bude stagnovat v závislosti na korelaci ruské ropy vzhledem k rublu – taky ruskému, rád bych Vás nyní poprosil, abychom si vytáhli portmonky a teď společně si zkontrolovali, zda ten svátek a ty korelace, jak nám sdělili prostřednictvím médií naši makroekonomové, nedělají v našich hotovostech skutečně víc či méně, neboli plus minus … větší rozdíl, nežli těch proklamovaných 0,26 procentního bodu, a co se tím s naší vzdáleností do Evropy vlastně skutečně stalo.

Děkuji! Milan Brož



Žádné komentáře:

Okomentovat

Místo pro Váš názor