pondělí 7. září 2015

Hovory o všem – II.ročník





Hovory o všem“ - nebo-li večery mého autorského čtení poezie i prozy, jak jsem deklaroval při jejich vzniku v říjnu minulého roku, měly být, a snad i byly, oporavdu „O Fšem“. Vykrystalizovala jakási zvyklost každé pokračování věnovat nějakému určitému tématu, ku zpestření vystopil vždy i pozvaný hudebník a recitátor, povětšinou recitátorka.

Letošní ročník, který opět korespondovat bude se školním rokem (září-červen), dozná určitých změn. Některé rubriky, například Zaslechnuto, Milanovy kraviny, Minipovídky apod. zůstanou, stejně tak jako i dobrá hudba, zachovány. Rád bych se však letos „upozadil“ a naopak vám představil „co večer, to jednoho“, ještě žijícího (převážně) autora, jemuž bude zasvěcena valná část našeho setkání.

Druhou novinkou jest ta skutečnost, že listopadovým (26.11.2015) večerem „Hovory pod proudem“ se hlásíme k „Festivalu  Den poezie , který v podtextu nese název „Poezie pod proudem“, a který pořádán jest již v sedmnáctileté tradici „Společností poezie“ na počest K.H.Máchy a k připomínce jeho dne narození 16.listopadu. Tento celostátní festival probíhá od 9. do 23.listopadu 2015. Organizátoři byli tak laskaví, že byť „o pár dnů přetahujeme“, do festivalu nás zařadili, neboť náš poslední čtvrtek v měsíci je neměnitelný.

Těším se, spolu s paní Petrou Laurin, dobrou duší Domu česko-německého porozumění, kde i letos budu své pořady uvádět, na setkání s vámi... a také na říjnové setkání s básnířkou Zorou Šimůnkovou, která coby jeden z hlavních představitelů „Společnosti poezie“ mi byla velmi nápomocna. A držte nám, ale i sobě palce, aby nám naše záměry vyšly.

Na závěr mi dovolte otázku:

Milí drazí,
a co kazí
sobě plazi
když se plazí
zcela nazí?


PS. Kdo je plaz?
PS2 ...a co kazí?
PS3 ...a proč je nahatej...je-li?!
                                                                                                                                                 Milan Brož

Žádné komentáře:

Okomentovat

Místo pro Váš názor