pátek 3. července 2015

Azylanti - na to nemáme

Ne, opravdu, náš český stát na pomoc lidem, kteří utíkají před smrtí do bezpečí, nemá. Náš český stát se pořádně nepostará ani o své občany, natož aby mohl pomáhat chudákům z naprosto jiné kultury. To si může dovolit třeba náš německý soused, který má takový záchytný státní systém, že vlastně nemá bezdomovce a takové ty sociální případy, jak je známe od nás. Za měsíční přídavek na dítě, na který tam mají nárok všichni bez ohledu na výši příjmu, zaplatí německý občan malý byt, přijde-li člověk o práci, dostane podporu 800 euro a stát mu může pak platit i bydlení. Taková země na to má, pomáhat chudákům, kteří utíkají před válkou a zabíjením.

U nás se raději bude strašit před muslimy, kteří by u nás zavedli islám a nebo by nás všechny taky třeba vystříleli. Raději šířit paniku, než pomáhat, a pak si třeba zajít na golf, trochu si užít a tak. Problémy s uprchlíky ať řeší někdo jiný, my tady přece nikoho nechceme, a už vůbec ne taková nebezpečná individua!

Jen asi 2 kilometry od českých hranic, ve městě Žitava, uprchlíci žijí. Tak jako v dalších německých městech a obcích. Člověk by o tom ani nevěděl, kdyby mu to někdo neřekl.  Samozřejmě, že toto soužití není bez problémů, ovšem záchranné složky snad nevyjíždí k těmto ubytovnám tak často, jako u nás k ubytovnám pro tzv. sociálně slabé. Největší strach ale ze zahalených muslimek má, zdá se, malý Čecháček: "Já jsem stál frontu na poště a za mnou muslimka v šátku, v ruce balík... Co já vím, jestli tam nemá bombu? Na tuhle poštu už nikdy nejdu!" Ach, snad neměl krajan, který by se chtěl stát Němcem, volle Hose. Němci mají halt uprchlíky, Češi své sociálně slabé.

Ovšem, upřímně, nevidím v integraci utečenců do Evropy řešení problému. Je to jiná kultura, potřebují jiné klima. A v takovém masovém množství... Pomáhej nám prosím Bůh.

(jo)
Němci se snaží pomáhat uprchlíkům třeba i přes fotbal. Pro zájemce více zde


Žádné komentáře:

Okomentovat

Místo pro Váš názor