neděle 6. prosince 2015

PRŮJEZD 2015

Report - Průjezd 2015

Letošní průjezd PSPŠ-ZDE - tolik jsme se snažili, a dopadlo to jako vždycky - se opět pokazil. Totiž, nad ránem, před třetí hodinou, už nebylo co pít, a tak jsme se rozešli.
 Další foto Z D E

To co bylo před tím, to jsme si ale náležitě užili. Považte, vždyť např.Vánoční mši Jakuba Jana Ryby jsme si zazpívali za klavírního doprovodu, který obstaral profesor pražské konzervatoře a jablonecký rodák Jirka Holeňa. Ne dost toho ale! … „ježkárny, semafor“ a mnohé další, včetně řady koled, jsme pěli za doprovodu dalších vynikajících hudebníků, VELMISTRů PSPŠ Františka - kapelníka jazzového JAZ h FAKTORu, Petra - který nás hrou na kytaru oblažuje od vzniku našeho spolku, tedy víc jak dvacet let, nebo dalšího vynikajícího klavíristy HČ PSPŠ Mirka (Hostující Člen PSPŠ). Nakonec dorazil i „pan“ houslista Pavel alias „Vincek“ (který si před tím byl zahrál v blízkém Rychnově s Honzou Spáleným) a jejich vynikající „jam-session“ skončil předčasně vlastně tím výše již popsaným nepovedeným závěrem večera kdy už nebylo co pít. Tak jim všem za jejich vynikající muzicírování musíme poděkovat.

Poděkovat však musíme i všem ostatním, kteří se na letošním „PRŮJEZDu“ podíleli:
… ať vystavenými artefakty – vždyť k vidění bylo od mundůrů našich legionářů na Rusi, přes různé sportovní dresy, šaty, klobouky, přes jmenovací šerpu „Chevaliera de la poesie“, až po oděvy středověké, když během večera poctěni jsme byli i osobní personální návštěvou z té dávné doby, a nakonec jako jeden z artefaktů přiletěl i sám „andělíček“.
… tak přinesenými „ňamkami“ mazavými, přílohovými, pečenými, rozmýchanými, smaženými a já nevím jakými ještě všemi. Samozřejmě Pánský Spolek Přátel Šachu – ZDE připravil též obligátní polévku v prádelním hrnci, jež přihřívána byla na našem specielním „výtopném“ systému „dvoukamní“ sleženém ze starých „Kaborek“ a ruských „zemljanek“.
I letos, již poněkolikráte, ze své vesmírné lodi na nás shlížel náš kamarád Honza, jenž už před lety nás musel opustit odejít na svou nekonečnou pouť „do bezdomoví“.

Při veškerem chystání, rychtování, umisťování potřebných věcí a pomůcek, rovněž jako při instalaci jednotlivých artefaktů, bylo – samozřejmě - pod odporným dohledem WELMISTRů PSPŠ přísně dbáno na dodržování veškerých dnes potřebných a vyžadovaných ekologických zásad, takže konstatovat lze, že nebyla porušena, natož stržena, ani jedna z pavučin domácích obyvatel průjezdu, což NSR PSPŠ (Nejvyšší Spolková Rada) považuje za zásadní, stejně jako dodržena byla „tak“ v dnešní době potřebná a žádaná „korektnost“, když konstatovat lze jak naprostou vyváženost „genderovou“ - ano ano, přítomno bylo pohlaví to i ono zhruba ve vyrovnaném počtu, tak během večera, který započal již odpoledne v 15 hodina, se v průjezdu vystřídali generační zástupci všech věkových generací, tedy těch, kteří se vejdou do rozsahu 50 plus minu 50.

Vše jest dokumentováno potřebným fotomateriálem, který bude ještě doplňován a ke shlédnutí jest Z D E

Za správnost tohoto reportu: W.Milan Brož CHdlP





Žádné komentáře:

Okomentovat

Místo pro Váš názor