sobota 7. března 2015

Spolková husa slavnostní

Spolková Husa Slavnostní PSPŠ-ZDE / 27. února 2015

Již snad po dvacáté …ale kdo by se s tím počítal… se sešli WELMISTŘi Pánského Spolku Přátel Šachu, adresou ZDE (dále jen PSPŠ-ZDE) při nejdůležitější své každoroční akci, kterou vzpomínají a oslavují vznik svého Spolku, jenž před lety založen byl PBF – Pro Blaho Fšech, tedy jak WELMISTRů samotných, tak všech lidí na celém světě.

Akce tato, prvotně tzv. „zcela uzavřená“ pořádána v minulosti byla pouze pro WELMISTRy samotné, před několika lety však Nejvyšší Spolkovou Radou (dále jen NSR PSPŠ) „pootevřena“ byla i … dle přesné citace spolkových ustanovení … „pro milenky i manželky WELMISTRů, jsou-li totéž“. A ukázalo se, že rozhodnutí bylo správné.

Tak letos se nás sešlo dvanáct. WELMISTŘi Franta, Hupík, Karel, Milan, Petr… dále SHČ-V neboli Stálý Hostující Člen - Výjimečný Karlíček … dále SHČ-S neboli Stálý Hostující Člen – Spolehlivý Jirka a dále Milenky či Manželky, „jsou-li totéž“, Dáša, Dáša, Jana, Líba, Mirka … dále Štěně Bruno, jemuž NSR PSPŠ poskytlo účastenskou výjimku.

Na návrh W.Petra bylo mu samému svěřeno organisační zajištění letošní „HUSY“, jež uspořádána byla v Pensionu na Vrchovině – osadě ležící cca 2 km za hodkovickým letištěm.

Trasa byla volena takto:
* Jablonec nad Nisou – Rychnov u Jablonce nad Nisou*) … MHD Jablonec
* Nádraží ČD Rychnov u Jablonce nad Nisou – nádraží ČD**) Sychrov … po železné cestě ČD
* Nádraží Sychrov – Pension na Vrchovině … pěší tůra
* Zpět obráceně za svitu LED baterek

Dokumentace trasy je dostatečně patrna na fotografiích alba, jež bylo pro tyto účely vytvořeno a bude ještě doplněno. Mladí zaměstnanci ČD, průvodčí vlakových jednotek, se ukázali ve velmi dobrém světle a nepožadovali umístění ochranného košíku na štěněčí čumák.
WELMISTŘi byli, ctě spolkové stanovy, připraveni převážně řádně, tj. kabát, vesta, motýlek, hůl ***), butylka****) a baterka.

Milenky a Manželky, jsou-li totéž, řádně plnily svoji blahotvornou funkci.

WELMISTR blahodárných zvuků František odtroubil jak přechod „sychrovského viaduktu“, který mnozí z nás absolvovali poprvé – viz foto, tak i zahájení „vzniku Blaha Spolkového“ Spolkovou Husou Slavnostní – viz foto.



Hodovalo se – viz foto, „Blahovalo“ se – viz foto, hrálo a zpívalo se – viz foto. To vše PBF – tedy Pro Blaho Fšech. Z téhož důvodu jsme si zapěli i naši českou hymnu Kde domov můj – viz foto, oslavili 6. desetiletí pobytu na tomto světě W.Petra, jakož i o více než desetiletí starší podobnou událost SHČ-V Karlíčka. Pila se Blahovice rozličného druhu – viz foto, však pouze jediné kvality – WELMISTRovské.

Vzpomínkou a „spolkovým holdem“ jsme uctili a oslavili i WELMISTRy, kteří na nás čekají již v tom druhém světě, když byli již odešli na „Svou věčnou inspekci do bezdomoví“. WELMISTŘi Zbyněk a Ruda se na tuto pouť byli vydali v měsících teprve nedávno minulých. Ale vzpomenuli jsme i ostatních…W.Milana, W.Pepíka, W.Luboše, jakož i WELMISTRů Zdenka a Ládi, kteří z Vážných důvodů nemohli svojí účastí letošní „HUSU“ podpořit.

Závěrem nelze než konstatovat, že cíle … tedy vzniku Blaha Spolkového, dosaženo bylo v plné míře – viz foto, že zasloužili se o to všichni, každý jeden účastník svým neopominutelným dílem, jakož i majitelé a provozovatelé Penzionu na Vrchovině, to jak přípravou „HUSÍho“ – viz foto, tak vytvořením příjemného prostředí pro pobyt PSPŠ – viz foto, jenž v ty chvíle byl svou přesnou adresou právě ZDE – na Vrchovině – viz foto. Ještě při návratu na železné cestě NSR PSPŠ se usnesla na udělení čestného titulu „Provozovna Vzniku Blaha Spolkového“ – viz tento text.

Se spolkovým pozdravem „ŠACH-PAD/T“

Zapsal 28. února L.P. 2015 WELMISTR Milan, Rytíř poezie

*)druhý nejdelší název města/obce v ČR
**)obec Sychrov neexistuje, toliko zámek a nádraží
***)jedná se dle Spolkových stanov o „Hůl na četníky“
****)jedná se o butylku na „Blahovici“

Album SHS 2015 –Spolkové Husy Slavnostní:
https://picasaweb.google.com/104046689946598376811/Husa15

3 komentáře:

  1. Jeví se, že odkaz na foto nefunguje. Tu je náprava:
    https://picasaweb.google.com/104046689946598376811/Husa15

    OdpovědětVymazat
  2. Teď už by to mělo být ok. Odkaz opraven, jo

    OdpovědětVymazat

Místo pro Váš názor