pátek 20. března 2015

Albert? Ne! Kanály? Ano!

Promiň, Alberte, ale včera jsem zažila zklamání a úžas v negativním slova smyslu. Avizuješ akci na mléko a díky tomu jsem tě včera navštívila. Dělala jsem to i před tím, když na tvém místě v Jablonci byl Interspar. Ale zatímco u něj byly moje pocity takové libé, jako že jsme v úrovni srovnatelní se západními zeměmi, včera jsem si připadala jak v zemi, dost na jihovýchod od nás u Černého moře, kam se jezdívalo hodně za socialismu na dovolenou. (Původně jsem tu zemi zde vypsala, ale pak mě napadlo, že by to asi vůči ní nebylo fér...) Procházela jsem obchodem a žasla. Jak se to mohlo tak změnit? No, zachoval si prostorově to, co tam nabízel i tvůj předchůdce, ale promiň, kvalita a výběr? To se nedá srovnat. Během nákupu jsem se ptala sama sebe, čím to je? Lidmi? Myslím těmi v branži, zákazníci by měli být stejní, i když se nyní už asi mění. Kam půjdou nebo už chodí nakupovat lidé, kteří byli zvyklí na "špárovskou" kvalitu? Kam zmizel ten šmrnc a náboj? Proč nyní ta unylost? No, Interspar zkrachoval, asi to nebylo taky to pravé ořechové, ale co my nakupující? Já jsem tedy u tebe, Alberte, byla poprvé a naposled, to se na mě nezlob. Nejvíc si mě rozčílil, když jsem do auta strkala balení mlék a všimla si, že je skoro prošlé!!! Tak to mě ani nenapadlo, že budeš tak zákeřný, a nabídneš takovou nekalou slevu. To není v Jablonci zvykem. Nedávno jsem kupovala  mléko také v akci, už nevím, kde to bylo - v Kauflandu? Nebo v Tescu? - no nevím už, mimochodem bylo ještě o korunu levnější, a trvanlivost mělo do 10. července 2015!

Opravdu to byl včera můj velký negativní zážitek. Jela jsem domů zamyšlená a přemýšlela, co by se dalo najít pozitivního, aby můj příspěvek nebyl jen černý. Jela jsem kolem Vendyse a těšila se, že budu moct napsat, že má srovnatelnou cenu jako liberecký Prim. Ale ne. Benzín je tady o padesát haléřů dražší než na nejlevnější pumpě v Liberci. Ale myslím, že je to i přesto pozitivní správa. A když k tomu dodáme, že tato naše jablonecká nová "čerpačka" má ceny ostatního zboží, alespoň co jsem si všimla u potravinového sortimentu, nikoliv předražené, jak to u benzínek bývá, ale srovnatelné s běžnými obchody, ba, řekla bych, v poměru k některým dražším jabloneckým krámům i levnější, je to dozajista potěšující. Řidič se tak nemusí vůbec zdráhat zakoupit si zde kromě potřeb pro vozidlo i něco dobrého na cestu pro sebe.

No a vyloženě radostný zážitek jsem prožila, když se mi následně podařilo projet Podhorskou ulici až ke kostelu svatého kříže poprvé v životě tak, že jsem ani jednou nenajela na kanál. Och, jaký krásný pocit jsem z toho měla. Nikdy, prostě nikdy, i při nejvyšší snaze, se mi to nepodařilo. Až včera! I to jedno soukanálí se mi podařilo projet tak, že jsem ani na jeden dekl nemusela najet. Pravda, možná jsem trochu vyděsila řidiče v protisměru, když jsem okamžik mířila na něho, ale pardon, už tak dlouho se snažím, jezdím tam snad už roky slalom, že jsem nemohla jinak.

(jo)
Kam přešli či přejdou zákazníci bývalého nejen jabloneckého Intersparu? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Místo pro Váš názor