pondělí 12. ledna 2015

V jabloneckém divadle udělali tečku za Vánoci

Pro většinu lidí skončily Vánoce 6. ledna, ale v jabloneckém divadle za nimi udělali tečku teprve včera, 11. ledna. Odehrálo se tu totiž tradiční Tříkrálové zpívání, letos již sedmnácté. Pořadem, ve kterém se představují dětské pěvecké sbory z Jablonecka, provázel David Jelínek a na pódium uvedl celkem devět uskupení.

Jako první se předvedl roztomilý sboreček Skřivánek, jehož členy jsou ti nejmenší. Následoval nový účastník Tříkrálového zpívání, poměrně mladý sbor Novovesánek z Nové Vsi nad Nisou, jež zazpíval ve slušivých bílozelených úborech. Pak se představily také přípravné sbory "Výšinky" z Liberce, Jablonecká píšťalka, Rolnička ze ZŠ Liberecká a to nejlepší přišlo v závěru. Vrabčáci a Vrabčata Pavla Žura. Svým vystoupením v příjemně laděných kostýmech a profesionálním zpěvem vzali mnohým divákům dech.

Ale na úplný závěr si zazpívaly děti ze všech sborů dohromady a přidali se i diváci v divadle. Vánoce tedy už opravdu mohou skončit, neboť i dárky pod stromečkem na pódiu byly rozebrány. Každý sbor dostal jeden. Vzhůru tedy do všedních zimních dnů.

(jo)


Společný závěr Tříkrálového zpívání v jabloneckém divadle 
pod taktovkou jeho ředitele Pavla Žura.
Video nahrál Amatér!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Místo pro Váš názor