pátek 2. ledna 2015

Co se dělo v GRF



Den před Silvestrem 2014 proběhl v útulném domečku, v GALERII Franze Riegra v Rýnovicích, již třetí podvečer HOVORů Milana Brože a jeho hostů, jimiž tentokráte byli: jako partnerka mluveného slova a recitace Vendy Brožová, a na kytaru a banjo, foukací harmoniku a bicí hrající a zpívající  „Elektrický Medvěd“ alias Petr Knop.

Atmosféru večera nemalou měrou ovlivnila i paní Petra (Laurin), která přispěla nejen pohoštěním, tedy výborným makovým koláčem a chlebem se sádlem, ale i spolu s paní Kristou (Petráčkovou) i vysvětlením, kdo to Franz Rieger,  který současnému domu dal doslova z popela povstat, domu, na který po revoluci již i demoliční výměr vydán  byl. A dnes – však přijďte se podívat, posedět v příjemné kavárně v přízemí či zhlédnout výstavu v patře!

Dům však svým bytím není pouze stavbou, konstrukcemi, ale i životem, děním a událostmi uprostřed jeho stěn proběhnuvšími. Za to poděkovat nutné je paní Petře Laurin, podporované jejím manželem Jiřím, která již řadu let neúnavně život do nejen tohoto domu, ale i do dnes okrajové čtvrti Rýnovic navrací, a to v podobě různých akcí, výstav, večerů apod. Vždyť posuďte sami, letošního rozsvěcení rýnovického stromku se zúčastnilo ne méně než na dvě stě padesát převážně „Rýnováků“.

Plodem Petřina úsilí jsou dnes snad i k určité své tradičnosti spějící právě HOVORY Milana Brože a jeho hostů. Spolu s účinkujícími snad dvacítka přítomných pomohla vytvořit krásnou povánoční atmosféru, která umocněna byla i nápadem Petřiným – na připravené papíry napsat přání do nového roku. Podělte se o ně s námi, myslím, že stojí za to.

Příští hovory se konají opět poslední pátek v měsíci, tedy 29. ledna od 18 hodin plus 15 minut posečkání na přišedší autobusem.

        ·         Spoléhejte se na sílu vlastních myšlenek.

·         Co bych si přál? – Mít se jako pes!
o   může štěkat na koho chce
o   čůrat kde se mu zlíbí
o   vít na měsíc
o   očuchávat slečny kdy se mu zachce
o   očurávat patníky

·         Přeji všem aktivním a pracujícím hodně zdraví v roce 2015, aby v pohodě uživili všechny důchodce, děti, naše zdravotnictví, byrokracii státní správy, nezaměstnané apod.

·         Ať rodiče tolik nepracujou

·         Neúspěch = požehnání v převleku!

·         Hlavně zdraví a trochu štěstí a žádné složenky k placení.
(večer se četla povídka SLOŽENKA)

·         Hodně zdraví, hodně lásky přejí holky ze Sadovky – Vlaďka, Zuzka

·         Přeji Vám všem, aby se v roce 2015 stal z člověka „neřádného“ člověk „řádný“, aby poznal světový řád a dokázal se do něj řádně vřadit.
(na stolech ležela úvaha o Řádu a neŘádu i Neřádu)

·         Přeji tu opět nějakou pěknou výstavu.

·         Těším se velice
na další společnou výstavu
„z ulice“

·         Přání do Nového roku?
Do kterého?
Jó, do toho dalšího!
ABY TO VYŠLO
a těch lidí taky tolik přišlo.
Proč?
To zatím nevím,
o tom zatím nemluvím.
Tak GFR (galerii Franze Riegera) nám zachovej!

 Zapsal a opsal  MW




Žádné komentáře:

Okomentovat

Místo pro Váš názor