sobota 13. prosince 2014

Do fronty!

Vádémékum pro úkrácení času ve frontě.
–  desatero pro dlouhé chvíle frontového čekání

Předvánoční čas, advent. Ale místo zklidnění, ztišení, naslouchání vlastní duši, povětšinou děs a běs – úklidy, dárky, co k jídlu, koho pozvat a kam pojedeme my, nákupní blázinec ve všech „superultraobrkrámech“, ten váš nevyjímaje … a ty fronty!!! ... no hrůza. A právě pro vás, aby vám čekání ve frontových liniích lépe uteklo, k vytvoření dobré atmosféry a nálady nejen vaší, ale i ostatních frontových spolubojovníků, ke kladnému prožitku i z tak stupidního konání, jako je dlení ve frontě před kasou „supeerultraobrkrámu“, připravili jsme pro vás, po několikaletém výzkumu a ověřování výsledků v praxi, malé „Vadémékum“ pro vaše frontové linie,  takové jakési desatero, byť to naše má bodů hned patnáct, chování se ve frontě a zpestření si tamního pobytu.  Budete-li se ho držet, po nedlouhé době zajisté dosáhnete dobrých a radostných výsledků, takže se zcela určitě dostanete do souladu s naším míněním … totiž, že čekání ve frontě nemusí být žádná nuda, ale právě naopak, může být radostným a obohacujícím prožitkem, a to nejen pro vás.

Návod na chování se ve frontě u kasy
  1. Při vyndávání na pás nedávejte „oddělítko“ mezi nákupem před vámi a nákupem vaším.
  2. Zboží vyrovnávejte na pás do dlouhého hada vynoucího se po celé délce pásu.
  3. Nevažte vážený tovar (zeleninu, ovoce), nechte to zjistit až pokladní.
  4. V momentě, kdy jste na řadě, zaběhněte si pro další položku.
  5. Vyrovnávat začněte až na zcela volný pás.
  6. Vyvolejte drobnou nehodu – protržení pytlíku s moukou, cukrem apod., popřípadě rozbití a rozlití láhve – nejlépe se sirupem.
  7. Je-li fronta příliš těsná, obraťte se na nejtěsnější kontakt se slovy: „Paní/pane, Vy mne balíte?“
  8. Jde-li o osobu téhož pohlaví, otázka zní: „Pane/paní, Vy máte homosexuální sklony?“
  9. Při placení starším druhem karty dělejte, že si nepamatujete PIN.
  10. Po namarkování hledejte peněženku a pak pro ni vyběhněte do auta.
  11. Těsně před placením si klestěte cestu zpět pro zakoupení tašky, která je na začátku pokladního pultu.
  12. Těsně před placením vašeho nákupu rozeřvěte (například štípnutím) malé dítě, nemáte-li vlastní, efekt dostatečně funguje i při použití nevlastního, cizího.
  13. Po zaplacení si chvíli pročítejte účtenku a vzápětí ji reklamujte pro jakousi nesprávnost. I když revize chybu neodhalí, účelu bylo dosaženo.
  14. Přiběhne k vám pes, co se venku utrhl z vodítka. Toto lépe nacvičit ve dvojici, pes ani nemusí být váš, ale musí přiběhnout za vámi. Mluvíme o psu, nikoliv o psíku, kde nedochází k dostatečnému efektu.
  15. Zavolejte vedoucího a podejte si jakoukoliv stížnost.

Teď už vám nic v cestě za „Zážitkovými frontami“ nestojí, vrhněte se proto do jejich víru bez zbytečného odkládání, teď, hned, ještě dnes … vždyť „superultraobrkrámů“ je jak naseto a v jejich útrobách těch krásných front. Pro zesílení zážitku vybírejte podvečery před víkendy či ještě lépe přede dny svátečními, nejbližšího termínu jsou vhodné právě letošní Vánoce.

Takže teď už jen – „Hurá do fronty!“ 
 Kolektiv frontových výzkumníků pod vedením MW



Žádné komentáře:

Okomentovat

Místo pro Váš názor